Het doel van het programma is om jong talent (18+) dat niet werkt, niet op school zit en ook buiten bereik is van de gebruikelijke instanties zoals gemeente, te bereiken, te inspireren, te activeren en te ondersteunen naar een zinvolle plek in de samenleving (werk, onderwijs, etc.). Het is natuurlijk belangrijk dat jongeren leren dat zij ertoe doen en van waarde zijn, voor hun omgeving én voor de arbeidsmarkt. VDL Groep wil op een laagdrempelige manier in contact komen met de jongeren die deelnemen aan dit programma. Om de vele baankansen in de regio, denk aan een baan, stage, afstudeerplek of leerwerktrajecten, onder hun aandacht te brengen.
Muhammad, deelnemer aan BITG, is begonnen als assemblagemonteur bij VDL Klima. Super natuurlijk om te zien dat deelnemen aan BITG ook resulteert in een baan bij ons! Wij willen ook openstaan en onszelf flexibel opstellen voor jongeren die even niet weten welke richting ze op willen. Daarnaast is het leuk jongeren kennis bij te brengen over de mogelijkheden die er zijn bij de meer dan 100 VDL-bedrijven in 20 landen.
Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid jongeren die én geen baan hebben én geen studie volgen, helpen ‘terugkomen’ in de samenleving. Het arbeidspotentieel in onze Brainportregio is enorm, dus laten we dat vooral door onze kracht door samenwerking collectief benutten. Iedereen heeft talent en er is altijd een plek waar een jongere dat talent kan ontplooien.
Door samen krachten te bundelen, kunnen we ervoor zorgen dat het arbeidspotentieel maximaal wordt benut. Wat geeft meer voldoening dan jongeren die even niet weten wat ze willen doen perspectief bieden? De jeugd heeft immers de toekomst!
De doelstelling van het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) is om werkzoekenden kansrijker te maken voor de arbeidsmarkt, zodat deelnemers een reguliere baan kunnen verwerven na afloop van het traject. Deelname staat open voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle onderdelen van het WGP-traject werken samen naar één doel; de werkkansen op de arbeidsmarkt van deelnemers vergroten. Back In The Game is een mooi initiatief dat hierbij aansluit en daarom ondersteunt Philips dit programma.
De Reversed Meet-up, waarbij we jongeren ontmoeten, is altijd weer een mooi moment. Als programmamanager sta je soms wat verder van deelnemers af en het blijft inspirerend om jongeren in de ogen te kunnen kijken en hun verhalen te mogen horen. Dat zorgt voor de inspiratie om door te blijven gaan in het bieden van kansen aan hen die net even een duwtje nodig hebben.
Het is mooi om te zien hoe jongeren via Back in The Game zichzelf weer opnieuw uitvinden. Philips gaat nu kijken of er ook deelnemers kunnen doorstromen naar het Werkgelegenheidsplan, zodat jongeren weer een stap in de goede richting kunnen zetten. En samen met het enthousiaste projectteam van Back In The Game blijven we zoeken naar nieuwe mogelijkheden.
Zoals Frits Philips ruim 60 jaar geleden zei: ondernemen zonder sociaal besef is gedoemd te mislukken. Die woorden zijn nog steeds actueel. Als bedrijf heb je de maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. In de Brainport-regio zijn genoeg initiatieven om op aan te haken – Back In The Game is daar een mooi voorbeeld van. Het hoeft niet direct groots te zijn; impact maken begint altijd met een eerste stap.
Bij CSU vinden we het belangrijk om een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren. Back In The Game sluit daar goed bij aan omdat het jonge mensen, die om wat voor reden dan ook een extra duwtje in de rug nodig hebben, weer kansen biedt om zichzelf te ontwikkelen. We geloven dat iedereen talent heeft en met de juiste ondersteuning een stap vooruit kan zetten, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Door deel te nemen aan dit programma willen we laten zien dat we niet alleen investeren in schoonmaakwerk, maar ook in mensen en de toekomst van onze samenleving. We zien het als een kans om impact te maken, samen met PSV Foundation, en om jonge mensen perspectief te bieden.
Een moment dat ons echt is bijgebleven, is het verhaal van Bink die na het programma bij onze organisatie Tzorg (onderdeel van CSU) aan het werk is gegaan. Het feit dat hij zo goed op zijn plek zit en met veel plezier zijn werk doet, vinden we ontzettend waardevol. Toch draait het voor ons om meer dan dat, het gaat om het hele traject en plaatje van BITG: zien en horen hoe de jongeren in vier dagen groeien. Hun zelfvertrouwen, motivatie en blik op de toekomst maken een enorme ontwikkeling door en dat betekent echt wat voor hen. Het laat zien waarom we aan dit programma meedoen en waar we het voor doen.
Back In The Game geeft ons de mogelijkheid onze maatschappelijke betrokkenheid te uiten en heeft ons laten zien hoe waardevol het is om jonge mensen kansen te bieden en hun potentieel te zien groeien. Het zit ‘m niet altijd in grote aantallen, het is juist inspirerend en mooi om te zien hoe kleine gebaren en begeleiding een grote impact kunnen hebben. Het versterkt ons gevoel van trots dat we niet alleen zakelijk, maar ook maatschappelijk bijdragen aan een betere toekomst.
Meedoen aan Back In The Game is een unieke kans, niet alleen om jongeren te ondersteunen, maar ook om als organisatie inspiratie en voldoening te ervaren. Je ziet direct de impact van je bijdrage en merkt hoe kleine stappen een groot verschil maken. Het programma is laagdrempelig en laat zien dat je als bedrijf, groot of klein, maatschappelijk betrokken kunt zijn. En het mooie is: je doet het samen met andere betrokken organisaties. Bovendien ontmoet je bijzondere mensen en verhalen die je echt raken, en het versterkt je bewustzijn van wat je kunt betekenen – voor hen, je medewerkers én de samenleving.
De ontwikkeling van de regio en het welzijn van inwoners gaat ons als familiebedrijf met lange historie op lokale grond aan het hart. We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de wereld om ons heen, dat geldt voor onze eigen medewerkers maar ook voor iedereen die deel uitmaakt van onze lokale gemeenschap. Zo doen we dat hier in Brainport: samen en kijkend over verschillende belangen heen.
Wat op mij de meeste impact heeft gehad, is te zien hoe iedere deelnemer zijn of haar eigen verhaal en persoonlijke bagage heeft en via Back In The Game het beste uit zichzelf probeert te halen. Het is bijzonder om mee te maken hoe deelnemers zich kwetsbaar opstellen en openhartig hun eigen situatie delen. Dat vind ik enorm mooi en inspirerend.
Dit programma geeft niet alleen mensen een steuntje in de rug, maar versterkt ook onze organisatie doordat we ons verbinden aan een groter maatschappelijk doel. Het motiveert ons om samen te werken met anderen en verder te kijken dan alleen onze eigen belangen. Op deze manier dragen we bij aan het welzijn van de hele samenleving, wat helemaal aansluit bij waar we als Royal Swinkels voor staan.
Organisaties zouden absoluut moeten deelnemen aan Back In The Game, omdat het een mooie kans biedt om echt iets te betekenen voor mensen en de samenleving. Het laat zien dat je als bedrijf verder kijkt en bij wil dragen aan een betere toekomst. Daarnaast biedt het je een geweldige kans om op een laagdrempelige manier met jongeren in gesprek te komen, die mogelijk interessant kunnen zijn voor jouw organisatie. Een mooie win-win als je het mij vraagt. Door mee te doen aan Back In The Game versterk je niet alleen de regio, maar ook je eigen bedrijf.
Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden bij PSV Foundation of wil je meer informatie ontvangen? Dan nemen wij graag telefonisch contact met je op.